Ta hand om din stekpanna på bästa sätt

Rostfria stekpannor:
Värm upp långsamt och använd tillräckligt med matfett.
Rengör med varmt vatten och diskmedel. För brända rester, koka vatten med diskmedel och skrubba.
Ta bort kalk- och rostfläckar med polermedel eller ättika.

Gjutjärnspannor:
Innan första användningen, diska med diskmedel och bränn sedan in pannan med neutral olja.
Undvik diskmedel i vardagen, använd bara varmt vatten.
Efter rengöring, torka av och smörj in med raps- eller solrosolja.

Kolstålspannor:
Bränn in pannan genom att upprepa processen med att hetta upp pannan med olja och låta den svalna flera gånger.
Rengör utan diskmedel och undvik att låta pannan ligga i blöt.

Belagda stekpannor:
Undvik överhettning och använd inte metallredskap om inte pannan klarar av dem.
Diska för hand med diskmedel, och om möjligt, undvik att använda diskmaskin om du är osäker på pannans tålighet.

 

Dela

Relaterade tips

Skicka in dina önskemål och idéer

Ge oss din feedback om vad du tycker om Smakrådet. Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt enkla formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Populära sökningar

Butiker

Mat & dryck

Hälsa & service

Feedback

Skicka in önskemål och idéer

Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Feedback

Har du frågor & tips till Inge

Har du feedback, frågor eller tips till Inge kan du skicka in det här. Formuläret är anonymt så vi kommer tyvärr inte kunna svara dig personligen. Om samma fråga blir inskickad flera gånger kommer vi att publicera den under Vanliga frågor och svar.

Tack för att du hjälper Inge att bli en ännu bättre kompis!

Dela ditt bästa minne

Berätta och skicka in till oss om ditt bästa minne med Inge