Ta hand om din stekpanna på bästa sätt

9 februari 2024

För att sköta din stekpanna på bästa sätt behöver du ta reda på vilket material den är gjord av. Hannes har knepen för hur du tar hand om pannan på bästa sätt!

Rostfria stekpannor
Värm upp långsamt och använd tillräckligt med matfett.
Rengör med varmt vatten och diskmedel. För brända rester, koka vatten med diskmedel och skrubba.
Ta bort kalk- och rostfläckar med polermedel eller ättika.

Gjutjärnspannor
Innan första användningen, diska med diskmedel och bränn sedan in pannan med neutral olja.
Undvik diskmedel i vardagen, använd bara varmt vatten.
Efter rengöring, torka av och smörj in med raps- eller solrosolja.

Kolstålspannor
Bränn in pannan genom att upprepa processen med att hetta upp pannan med olja och låta den svalna flera gånger.
Rengör utan diskmedel och undvik att låta pannan ligga i blöt.

Belagda stekpannor
Undvik överhettning och använd inte metallredskap om inte pannan klarar av dem.
Diska för hand med diskmedel, och om möjligt, undvik att använda diskmaskin om du är osäker på pannans tålighet.

 

Dela

Relaterade tips

Skicka in dina önskemål och idéer

Ge oss din feedback om vad du tycker om Smakrådet. Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt enkla formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Populära sökningar
Butiker
Mat & Fika
Öppettider
Feedback

Skicka in önskemål och idéer

Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Feedback Smakrådet

*” anger obligatoriska fält

Verifiering
När du skickar in formuläret kan du få ett bekräftelsemejl till din e-postadress, och ett SMS om du har angett ett telefonnummer. Detta sker endast om du ännu inte är medlem i vår kundklubb. Om du redan är medlem, registreras dina uppgifter utan att något bekräftelsemeddelande skickas.