Rostfria stekpannor:
Värm upp långsamt och använd tillräckligt med matfett.
Rengör med varmt vatten och diskmedel. För brända rester, koka vatten med diskmedel och skrubba.
Ta bort kalk- och rostfläckar med polermedel eller ättika.
Gjutjärnspannor:
Innan första användningen, diska med diskmedel och bränn sedan in pannan med neutral olja.
Undvik diskmedel i vardagen, använd bara varmt vatten.
Efter rengöring, torka av och smörj in med raps- eller solrosolja.
Kolstålspannor:
Bränn in pannan genom att upprepa processen med att hetta upp pannan med olja och låta den svalna flera gånger.
Rengör utan diskmedel och undvik att låta pannan ligga i blöt.
Belagda stekpannor:
Undvik överhettning och använd inte metallredskap om inte pannan klarar av dem.
Diska för hand med diskmedel, och om möjligt, undvik att använda diskmaskin om du är osäker på pannans tålighet.